Έπεσαν» οι υπογραφές ΟΛΠ - Cosco

19 Νοε 2013

Νέα επένδυση 230 εκατ. ευρώ στον δυτικό προβλήτα III

 Σύμφωνα με τον Γ. Ανωμερίτη, οι συνολικές επενδύσεις στο εθνικό λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 890 εκατ. ευρώ.

Υπεγράφη σήμερα και επισήμως η συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ ΟΛΠ και ΣΕΠ (Cosco) για τη νέα επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ στον δυτικό προβλήτα III.
Συγκεκριμένα, μονογραφήθηκε από τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΕΠ Α.Ε. Cpt. Fu Cheng Qiu, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Β΄ Τροποποίησης της ισχύουσας Σύμβασης Παραχώρησης.Μετά τη μονογραφή του, το ιδιωτικό συμφωνητικό θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, στην DG Comp της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για γνωστοποίηση, στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ μετά την ολοκλήρωση των βημάτων (α) και (β) για επικύρωση και υπογραφή και μέσω του Υ.Ν.Α. στη Βουλή των Ελλήνων.
«Με πλήρη σεβασμό στις αρχές διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις με τη ΣΕΠ Α.Ε., μιας επιχειρηματικής συμφωνίας Σύμβασης Παραχώρησης στο εμπορικό λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε.», δήλωσε ο κ. Ανωμερίτης.
Όπως σημείωσε, «μαζί με τις επενδύσεις του ΟΛΠ Α.Ε. στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το Car-Terminal, τους επιλιμένιους σιδηροδρομικούς σταθμούς, την κρουαζιέρα και τις επενδύσεις της ΣΕΠ Α.Ε. στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι συνολικές επενδύσεις στο εθνικό λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 890 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον ΟΛΠ Α.Ε. και τις εγκαταστάσεις του πρωτοπόρο λιμάνι της Μεσογείου».

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah