Πορτογαλικά συνδικάτα ανακοινώσει απεργία στις 17/24 Σεπτεμβρίου

7 Σεπ 2012

Η κοινή Συνδικαλιστικό Μέτωπο-Maritime Λιμενική Αρχή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση της απεργίας στα πορτογαλικά λιμάνια, με διαφορετικές ημερομηνίες για διάφορες ομάδες, που καλύπτουν μια συνολική διάρκεια από 17 έως 24 Σεπτεμβρίου. Συνδικάτα Longshoremen στην Κεντρική και Νότια (Λισσαβώνα, Setúbal και Figueira da Foz), Caniçal, Sines, Aveiro και Viana do Castelo θα είναι σε απεργία από τις 00:00 στις 19 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη) στις 08:00 την ημέρα 21 (Παρασκευή).

Σε δήλωσή του, το κοινό Μέτωπο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μια «αξιοθρήνητη γνώση της βιομηχανίας» και να υιοθετήσει μια «αυτιστική» για τους εργαζόμενους, με την υιοθέτηση του "μια σειρά από μέτρα (...) ότι οι εργαζόμενοι βλάβη έντονα λιμάνι και στη θάλασσα Πορτογαλική ".
Συνδικάτα Longshoremen στην Κεντρική και Νότια (συμπεριλαμβανομένης της Λισαβόνας, Setúbal και Figueira da Foz), Caniçal, Sines, Aveiro και Viana do Castelo θα είναι σε απεργία από τις 00:00 στις 19 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη) στις 08:00 στο Ημέρα 21 (Παρασκευή).
Ωστόσο, η Εθνική Ένωση της Λιμενικής Αρχής κάλεσε την απεργία τους για την πλήρη 21 - 24 Σεπτεμβρίου (Παρασκευή-Δευτέρα), σύμφωνα με τις προ-ανακοινώσεις ηπειρωτικών λιμένων, των Αζορών και της Μαδέρας.
Από την πλευρά της, η Ένωση Αξιωματικών Μάστερ πιλότοι, διαχειριστές και Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού έχουν δηλώσει απεργία από τα μεσάνυχτα στις 17 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα) μέχρι τα μεσάνυχτα στις 18 Σεπτεμβρίου (Τρίτη), το ίδιο χρονικό διάστημα της Ένωσης Επαγγελματιών Τεχνική και κράτους.
"Το Κοινό Μέτωπο Συνδικαλιστικό κατηγορεί την πορτογαλική κυβέρνηση την εργασιακή αστάθεια που δημιουργείται από την εθνική θαλάσσιων και λιμενικό τομέα, καθώς και τον αντίκτυπο και τη μεγάλη επίδραση που αυτό έχει στο κλίμα και λιμάνια στην εθνική οικονομία», προσθέτει η οντότητα.
Στα μέσα Αυγούστου, ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Maritime-Port (Fesmarpor), Victor Diaz, είπε ότι οι ναύτες και λιμενεργάτες συνδικάτα Ευρωπαίοι θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα μποϊκοτάζ; σκάφη των οποίων η προέλευση ή προορισμό την Πορτογαλία.
Μιλώντας στο πρακτορείο Lusa, Victor Diaz εξήγησε ότι η ισπανική και η γαλλική αντιπροσωπία ένωση ήταν παρόντες στο Sines να «αποδείξει δυνατά, την πλήρη αλληλεγγύη της στον αγώνα της Πορτογαλίας και των θαλάσσιων λιμένων ομάδες."
Πηγή:
http://www.agenciafinanceira.iol.pt/economia/portos-sindicatos-greve-paralisacao/1372289-1730.html
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah