Α. Τσίπρας: Γενικό πωλητήριο της χώρας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

8 Ιουλ 2012

Γενικό πωλητήριο δημόσιας περιουσίας και ακινήτων χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων καταγγέλλοντας ότι η συγκυβέρνηση δεν θα είναι μια διαφορετική κυβέρνηση από τις Κυβερνήσεις Παπαδήμου και Παπανδρέου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύοντας τις προγραμματικές δηλώσεις σημείωσε ότι σε αντίθεση με την προεκλογική υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου θα υπάρξει επιτάχυνση του ίδιου καταστροφικού μοντέλου που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια. «Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονιου μας τελείωσε το βράδυ της 17ης Ιουνίου. Θα έχετε όμως και εσείς την ίδια τύχη και ίσως και χειρότερη με της προηγούμενης κυβέρνησης γιατί οι αντοχές του λαού μας εξαντλούνται και εξαντλείται και η δυνατότητα τρομοκράτησης του», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τη διαπίστωση του Πρωθυπουργού ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής έχει εκτροχιαστεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ο εκτροχιασμός του Μνημονίου απέδειξε και την αποτυχία του» προσθέτοντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση θέτουν ως προϋπόθεση την επιτάχυνση του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή της ύφεσης.

«Η παραδοχή του νέου υπουργού Οικονομικών ότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε», αποτελεί το νέο καταστροφικό δόγμα της τρικομματικής κυβέρνησης», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ σχολιάζοντας την από του βήματος πρωθυπουργική καταγγελία των δηλώσεων σε βάρος της χώρα μας από το εξωτερικό, έσπευσε να καταγγείλει ότι ο κ. Σαμαράς ξέχασε να αναφερθεί στους εσωτερικούς δημαγωγούς που υιοθέτησαν την πιο ακραία κινδυνολογία με στόχο να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, κινδυνολογία που επίσης έπληξε τη χώρα.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε ο κ. Τσίπρας στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. «Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εθνικού σκοπού αλλά είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Ποιο θα είναι το κέρδος αν ξεπουλήσουμε κερδοφόρους οργανισμούς και εργαλεία ανάπτυξης;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις για τη «ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, την ΑΤΕ, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη ΔΩΔΩΝΗ, τους αιγιαλούς, τα λιμάνια, το Ελληνικό και ολόκληρη την παράλια ζώνη από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο», με τον γνωστό τρομοκρατικό μανδύα, όπως σημείωσε ότι αν ξεπουλήσουμε θα αναγκαστούμε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προειδοποιήσει όσους επίδοξους «επενδυτές» θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση ότι θα χάσουν στο τέλος τα λεφτά τους. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο κ. Τσίπρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας πως ενώ δεν έχει καμία αμφιβολία για την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ και τη σταδιακή διολίσθηση του ΠΑΣΟΚ σε αυτή, αναρωτιέται αν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ μπορεί να συμφωνούν με αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

«Για εμάς το πατριωτικό καθήκον είναι να σωθεί η χώρα από την καταστροφή. Δεν προετοιμαζόμαστε για αντιπολίτευση αλλά για να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου όταν κλείσει αυτή η σύντομη παρένθεσή σας», είπε για τη στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί το κεκτημένο της Συνόδου Κορυφής για την απευθείας ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών χωρίς την εγγραφή των 50 δις ευρώ στο δημόσιο χρέος, να υπάρξει πάγωμα των μέτρων λιτότητας, και μορατόριουμ πληρωμής του δανείου στην τροϊκα μέχρι να ξανακινηθεί η οικονομία και να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα επενδύσεων μέσω του ταμείου ευρωπαϊκών επενδύσεων και κοινοπρακτικών σχημάτων.

Προανήγγειλε ακόμη ότι θα κατατεθούν άμεσα προτάσεις νόμων για την άρση της μετενέργειας, την επαναφορά των κατώτατων μισθών στα προηγούμενα επίπεδα, για το πάγωμα των υποχρεώσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και αγροτών και για την απλή αναλογική.

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2015 ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah